Deze keer een vegetarisch recept. De vegetarische tortellinisoep. Een heerlijke maaltijdsoep die goed vult en erg lekker is.
Heerlijk bij deze tortellinisoep zijn de courgettebroodjes. Dit recept is hier te vinden.

Benodigdheden voor twee personen:
- Verse vegetarische Tortellini met bijvoorbeeld een kaasvulling
- Een halve courgette
- Een pakje tomatenstukjes met knoflook van Heinz
- Een pakje gepureerde tomaten
- Een zakje geraspte kaas
- Een kruidenbuiltje voor tomatensoep

Werkwijze:
- Zet een pan met ongeveer een liter water op hoog vuur. Zodra dit kookt kook je verse tortellini in een paar minuten gaar. Giet het af.
- Ondertussen snij je de halve courgette in stukjes. Deze kook je in een andere pan met een beetje water in een paar minuten gaar. Doe het zakje kruidenbouillon hierin meekoken. Laat het nog even op laag vuur sudderen, zo kunnen de kruiden uit het kruidenbuiltje goed in het gerecht trekken.
- Haal het kruidenbuiltje eruit en voeg de gepureerde tomaten toe. Haal de pan van het vuur en maal dit met de staafmixer fijn. Zet terug op het vuur en voeg de tomatenblokjes en de tortellini toe. Laat dit geheel met regelmatig doorroeren goed warm worden.
- Schep een paar kommen of schaaltjes vol met de soep en strooi er wat geraspte kaas overheen.
Eet smakelijk!