Home » Risotto met kip

Risotto met kip

Ik ben gek op risotto. Gewone rijst vind ik te droog en ook al heb je wat meer werk aan de risotto, ik vind het dat altijd wel waard.

Dus als je deze heerlijke risotto ook eens wilt proberen dan zou ik zeggen: Hup die keuken in!!

Benodigdheden voor twee personen:

  • 100 gram risotto
  • 250 gram kipfilet
  • Een avocado
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • Bouillonblokje
  • Bakboter en olijfolie
  • Kipkruiden (en optioneel marinade)
  • Pokebowl kruiden

Werkwijze:

  • Hak de knoflook fijn en bak deze in een pan met de olijfolie. Voeg de risotto toe en roer boven laag/middel vuur totdat deze glazig is. Kook ondertussen een liter water in de waterkoker. Doe het gekookte water samen met de bouillonblok in een maatbeker. Roer totdat het bouillonblokje is opgelost.
  • Voeg een flinke scheut bouillon bij de risotto en roer regelmatig om. Zodra de risotto water heeft opgezogen dan doe je er telkens weer een scheut water bij. Doe dit totdat de risotto gaar is. Blijf regelmatig roeren. Ongeveer na 20 a 25 minuten is er in de risotto genoeg vocht getrokken.
  • Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met kipkruiden bak deze in een koekenpan met wat bakboter.
  • Optioneel: Als je een paar uur van tevoren de kip alvast in stukjes snijd en mengt met wat teriyaki marinade dan kan dit goed intrekken en is de kip wat rijker van smaak.
  • Kook twee eieren halfzacht, niet te hard.
  • Snij de avocado in kleine stukjes
  • Schep de risotto op een bord, dan de kip en een flinke schep avocadostukjes. Leg er een gekookt eitje naast en bestrooi naar behoefte met de pokebowl kruiden.

Vanwege de kruiden, knoflook en bouillon heb ik geen extra zout gebruikt, maar dit naar behoefte toegevoegd worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *