Home » Pistache havermouttaart

Pistache havermouttaart

Wat is het toch heerlijk om te bakken en deze pistache havermouttaart is echt om je vingers bij af te likken.

En hij is eigenlijk ook nog best gezond ook, dus dat is mooi meegenomen.

Deze pistache havermouttaart is net weer even wat anders dan een gewone havermouttaart en is een heerlijke variatie.

Je kunt hem als ontbijt, lunch of heerlijk tussendoor met een kop koffie of thee eten.

Benodigdheden:

  • 90 gram havermout
  • 45 gram volkorenbloem of speltbloem
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gram kvarg, skyr of griekse yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels cacao
  • 30 gram witte chocolade
  • ongeveer 36 gepelde pistachenoten

Werkwijze:

Het is heel makkelijk te maken, ook voor de niet doorgewinterde bakkers en baksters.

Alles, behalve de chocolade en een paar pistachenoten, mixen met de handmixer.

Bakpapier in een brownie bakblik / cakebakblik leggen. Giet hierin het beslagmengsel.

De pistachenoten en de witte chocolade in kleine stukjes breken/snijden en er overheen verdelen.

Bak de Pistache havermouttaart op 175/180C in 25 a 30 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *