Zodra het eerste zonnetje weer heeft geschenen begint het bij mij te kriebelen. Het witte goud, zoals ze genoemd worden lonkt om meegenomen te worden bij de groenteboer.
Heerlijke asperges, daar maak ik altijd werk van. Ik maak wel eens het klassieke recept met ham en ei, maar dit recept maak ik toch net iets vaker.
In dit blogbericht deel ik dit heerlijke recept met jou.

Benodigdheden:
- Risotto (ongeveer 50 gram per persoon, per portie)
- Asperges ( 2 ons per persoon)
- Stukje verse zalm (of uit de diepvries)
- Knoflook – 1 teentje
- Olijfolie
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Bouillonblokje
- Aspergesaus
- Gemengde kruiden, zeezout en viskruiden
Werkwijze:
- Hak de knoflook fijn en bak deze in een pan met de olijfolie. Voeg de risotto toe en roer boven laag/middel vuur totdat deze glazig is. Kook ondertussen een liter water in de waterkoker. Doe het gekookte water samen met de bouillonblok in een maatbeker. Roer totdat het bouillonblokje is opgelost.
- Voeg een flinke scheut bouillon bij de risotto en roer regelmatig om. Dep de zalm met een stukje keukenrol droog. Hak de zalm in stukjes en bestrooi met zeezout en viskruiden.
- Doe de asperges schillen met een dunschiller en kook ze in water met een beetje zout gaar.
- Zodra de risotto water heeft opgezogen dan doe je er telkens weer een scheut water bij. Doe dit totdat de risotto gaar is. Blijf regelmatig roeren. Ongeveer na 20 a 25 minuten is er in de risotto genoeg vocht getrokken. Strooi wat geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
- Bak in de laatste 5 minuten de stukjes zalm in een koekenpan gaar. Verwarm de aspergesaus.
- Giet de asperges af en snij ze in stukjes. Roer de asperges door de risotto heen.
- Schep de risotto op een bord met de zalm er bovenop. Schenk er een beetje aspergesaus over en bestrooi met wat gemengde groene kruiden.
Ik hoop dat je echt dit recept een keer probeert. Het is echt de moeite waard!
Eet smakelijk!