Een ouderwets toetje, maar ohh zoo heerlijk! En zeker in de lente en zomer met heerlijke Hollandse aardbeien.
Hangop met aardbeien. Ik heb zelf de hangop gemaakt, want dat is toch altijd lekkerder dan uit een pak.
Er zijn een paar manieren waarop je de hangop kunt maken. Ik kom verschillende recepten tegen, maar deze vind ik het lekkerst. Ik ben benieuwd wat je er van vind.
Benodigdheden voor 4 porties:
- 500 gram – 500 ml Griekse yoghurt
- 250 ml slagroom
- Witte basterdsuiker
- 250 gram Hollandse aardbeien




Werkwijze:
- Hang een oude theedoek over een beslagkom of andere hoge kom. Schep hier de Griekse yoghurt in. Je kunt ook volle yoghurt gebruiken als je dat liever hebt.
- Laat deze Griekse yoghurt een nacht of een aantal uren overdag uitlekken. Je houdt dan een droge, dikke substantie over in de theedoek.
- In een andere kom klop je de slagroom met twee eetlepels witte basterdsuiker stijf.
- Meng deze twee met elkaar en klop nog even om het goed dik te krijgen.
- Zet nog even terug in de koelkast zodat het lekker koud is tijdens het serveren.
- Maak de aardbeien schoon en schep hier ook witte basterdsuiker door.
- Schep de hangop in schaaltjes en schep er de aardbeien met basterdsuiker overheen.
En nu heerlijk smullen!

