Een cracker is snel gesmeerd zo voor even tussendoor. Met hagelslag, smeerkaas of een plakje kipfilet of rookvlees. Tenminste zo gaat dat hier vaak.
Toch kun je ook de crackers goed gebruiken als een goede lunch. Ik heb hier twee crackers met tonijnsalade gemaakt. Het is snel en makkelijk, dus voor iedereen te maken.

Benodigdheden:
- Twee crackers naar keuze. Ik gebruik de vezelrijke of lichtgewicht crackers van Wasa.
- Een blikje tonijn op water
- Een appel. Een elstar appel is hier heel geschikt voor.
- Een halve rode ui
- Een halve zoete paprika
- Een gekookt eitje
- Een eetlepel griekse of volle yoghurt
- Een eetlepel light, halfvol of gewone mayonaise
- Zout en eventueel gemengde tuinkruiden
Werkwijze:
Ik denk dat ik niet veel hoeft uit te leggen over hoe je dit maakt. Het is een kwestie van een eitje koken, een uitje, paprika en appel schillen. Deze alle vier in stukjes snijden. De tonijn erbij. De mayonaise, yoghurt en kruiden mengen. Meng alles door elkaar, bekijk zelf even hoeveel saus je erdoor roert. Dan beleg je de crackers ermee.
Op deze manier heb je weer eens wat anders tussen de middag dan een makkelijke cracker of boterham.
Eet smakelijk!