Home » Bietjesstamppot met speklap

Bietjesstamppot met speklap

Snelle maaltijd!

Het was er eigenlijk nog te warm voor, maar zo af en toe verlang ik naar een heerlijk Hollands prakkie. Zoals wij dat tenminste noemen.

Deze bietjesstamppot is heel makkelijk te maken en je likt je vingers erbij op!

Dus hup aan de slag dan maar zou ik zeggen,

Benodigdheden:

  • Bietjes potje van Hak. Ik gebruik altijd de sticks, deze zijn gesneden en lekker zoet.
  • Zakje aardappelpuree of gekookte aardappelen
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • Gemarineerde speklappen. Kant en klaar of zelf gemarineerd
  • Bakboter
  • Zout en kaneel
  • Honing

Werkwijze:

Aan de ingrediënten kun je al zien dat het een makkelijke maaltijd is. Veel kant en klare producten en daarom is deze maaltijd zo geschikt om te koken als je het druk hebt. Zo eet je toch gezond ondanks dat je het niet te ingewikkeld maakt.

  • Zet de bietjes op het gasfornuis met een klein laagje water. Wil je gekookte aardappelen dan kook je deze. Anders zet je alvast wat water in de waterkoker.
  • Snij de speklappen in kleine stukjes en bak deze met de bakboter en de rode ui in een koekenpan. Als ze mooi kleuren zet je het vuur laag.
  • Schil de appel en snij de appel in kleine stukjes en voeg deze met wat kaneel bij de bietjes. Laat beide pannen even sudderen op laag vuur.
  • Schenk wat honing bij de speklappen en zet de waterkoker aan.
  • Voeg het gekookte water bij een zakje aardappelpuree en roer tot het een dikkere structuur heeft. Niet te dun dus. Maak je gekookte aardappelen stamp ze dan met een stamper.
  • Giet de bietjes af als er nog water onderin de pan ligt. Voeg de aardappelpuree of gestampte aardappelen toe aan de bietjes en roer door.

Schep de bietjesstamppot op een bord en schep er een flinke schep stukje speklap overheen.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *