Sinds kort ben ik weer in het bezit van een airfryer. En ik gebruik hem niet alleen voor patat en frikandellen, maar ik kook er ook een aantal van mijn maaltijden in.
Ik deel deze met jou, zodat jij ook de voordelen van de airfryer kunt ervaren.
Deze keer: Krieltjes met speklap

Benodigdheden voor 2 personen:
- Krieltjes
- Speklappen, 2 stuks
- Rode ui
- Zoete paprika
- Noskos Pulled Pork kruiden
- Aardappelkruiden
- Zoete sojasaus, worcestersaus, olijfolie en honing

Werkwijze:
- Snijd de krieltje doormidden, grote krieltjes in vieren. Snijd de speklappen in stukjes en de rode ui en zoete paprika in kleinere stukjes.
- Maak in een apart bakje een marinade van een eetlepel Noskos Pulled Pork kruiden, een flinke scheut zoete sojasaus, eetlepel honing en een beetje worcestersaus. Meng dit door de stukjes speklap heen. Laat dit het liefst even intrekken.
- Schenk olijfolie en strooi aardappelkruiden over de krieltjes.
- Meng alles door elkaar en leg een bakpapier of siliconen bak in de airfryer. Schep het mengsel hierin.
- De airfryer op de vleesstand. Laat dit gerecht in 25 minuten gaar braden. Schep halverwege alles een keer om. Hou het in de gaten en kijk regelmatig of het goed gaat. Ineens kan het snel gaan en dan is het gerecht zwart doorbakken.
Ik heb er zelf nog een beetje halvanaise of mayonaise bij gedaan.
Eet smakelijk!